o kino-katedri

O KINO-KATEDRI


Kino-katedra je cikel eksplicitno izobraževalnih vsebin, ki s programom predavanj, delavnic, predstavitev knjig, okroglih miz in tradicionalne letne Jesenske filmske šole, mednarodnega simpozija filmske teorije, zapolnjuje vrzeli filmske teorije ter izobraževanja na področju filma pri nas.

V sezoni 2015/16 poleg naštetih vsebin izvajamo program pedagoško-andragoškega izobraževanja. Gre za ponudbo propedevtičnih vsebin, s katerimi si bodo gledalci filmov ob gledalski izkušnji zagotovili še dodatno izkušnjo filma z analizo oziroma razpravo.

K udeležbi vabimo vrtčevske, osnovnošolske (program Kino-katedra za osnovnošolce) in srednješolske skupine (program Kino-katedra za srednješolce – OSNOVE FILMSKE USTVARJALNOSTI) in pedagoge (Kino-katedra za pedagoge).

S pripravo predavanj, simpozijev, delavnic in ustreznih učnih gradiv si prizadevamo, da proces vzgoje, motivacije in mobilizacije pogleda postane predvsem kinematografska različica razvijanja kritične moči razsojanja in izobraževanja za svobodo duha.

Teoretsko-analitični program temelji na nizu filmskih projekcij, pospremljenih z dodatnimi kulturno-vzgojnimi aktivnostmi. Ob projekciji tako ponujamo nabor predavanj, vezanih na analizo osnovnih filmskih izraznih sredstev, ki so temeljni pogoj za razumevanje filmske umetnosti. Vljudno vas vabimo, da si o ponudbi izobraževalnih programov Kinoteke več preberete na zgornjih povezavah.

Koristne informacije za vzgojitelje:

Najem / uporaba dvorane za projekcijo filma: 200 €

Najem / uporaba dvorane za projekcijo filma, predavanje in razgovor: 250 €

Izvedba predavanja in razgovora: 120 €

Posamezne vstopnice za ogled filma:
- do 40 otrok = 5,00 € / vstopnica
- do 60 otrok = 4,00 € / vstopnica
- do 100 otrok =  3,00 € / vstopnica
- nad 100 otrok = 2,00 € / vstopnica

Vstop profesorjev oziroma spremljevalcev otrok/učencev/dijakov je brezplačen. Pri večkratnem najemu/uporabi dvorane za iste naročnike je možen popust po predhodnem dogovoru.

* DDV ni vključen v navedene cene.
Vljudno vas vabimo, da dodatna vprašanja o izvedbi in prijave naslovite na izvajalce programa:

dr. Maja Krajnc, koordinatorka in izvajalka Kino-katedre za vrtce, osnovnošolce in srednješolce
tel.:  040 720 717
maja.krajnc@kinoteka.si

dr. Andrej Šprah, vodja raziskovalno-založniškega oddelka in izvajalec Kino-katedre za pedagoge
tel.:  01 43 42 529
andrej.sprah@kinoteka.si