arhivirana novica

Glasbeno-plesna intervencija S.K.I.N. in film Vašhava

V soboto, 28. marca, ob 20. uri vas vabimo na glasbeno-plesno intervencijo S.K.I.N. in projekcijo filma Vašhava.

S.K.I.N.
koncept: Iztok Kovač, ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup, glasbeni gost: Tomaž Grom, produkcija: Zavod EN-KNAP, Projekt EKG+, ansambel za sodobni ples, delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, 20'
Glasbeno-plesna intervencija S.K.I.N. ima nepredvidljivo in unikatno strukturo, v kateri plesalci sproti določajo zaporedje vnaprej pripravljenih sekvenc. Stalna plesna skupina EnKnapGroup, zdaj osvežena z razširjeno mednarodno zasedbo, kritiško ost originalne predstave poantira z ironijo in duhovitostjo, pridruži pa se jim tudi glasbeni gost Tomaž Grom.
Predstava, ki se sicer navdihuje pri Malapartejevem romanu Koža, se v nekaj sekvencah povezuje tudi z zadnjim plesnim filmom Vašhava.

Vašhava
Sašo Podgoršek (soscenarist in koreograf Iztok Kovač), Slovenija, 2014, DCP, 2.35, barvni, 29’
Nov plesni film tandema Kovač-Podgoršek, ki vsebinsko zaključuje petnajstletno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, skupina EnKnapGroup še zadnjič napolni z vitalnostjo življenja.