arhivirana novica

Večer Društva slovenskih režiserjev

Društvo slovenskih režiserjev v sodelovanju z Društvom slovenskih filmskih ustvarjalcev in s Slovensko kinoteko že peto leto zapovrstjo pripravlja Večere DSR.

V četrtek, 24. septembra, vas vabimo na prvi večer nove sezone cikla Režiserji v dialogu, ki bo temu primerno slovesen – hkrati praznujemo deseto obletnico društva!

spored

četrtek, 24.9., ob 17. uri V KAVARNI
Turnir v hitropoteznem šahu
Ustanovitev Šahovske sekcije DSR – vabljeni člani/ce DSR in drugi/e ljubitelji/ce šaha in filma: igrali bomo šah in se pogovarjali o filmu. Uvodno srečanje bo v Kinoteki, nadaljnja redna mesečna srečanja pa se bodo odvijala v podobno navdihujočih prostorih v Ljubljani.

četrtek, 24.9., ob 19. uri
Stoletje plakata
Oda Prešernu

Martin Srebotnjak, Slovenija, 2001, 35mm, 1.66, barvni, 100'
Mlad in neupoštevan pesnik Miha (Martin Srebotnjak) se preživlja s pisanjem oglaševalskih sloganov in čeki svoje prijateljice Dane (Barbara Žefran), s katero živi. Z izgovorom, da potrebuje denar, sprejme ponudbo sekretarja na ministrstvu za kulturo – že skoraj obupanega, ker so ga zavrnili vsi znani pesniki –, da za visok honorar napiše pesnitev za proslavo 200-letnice rojstva velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Toda pisanje mu ne gre od rok. Komedija o pesniku pred težavno nalogo.
V sodelovanju z
Muzejem za arhitekturo in oblikovanje MAO ob razstavi Stoletje plakata.
Vstop za člane DSR je brezplačen.

četrtek, 24.9., ob 21. uri
Večer Društva slovenskih režiserjev: Režiserji v dialogu
Večeri DSR z naslovom Režiserji v dialogu se odvijajo v obliki pronicljivega dialoga med režiserjema, ki ob odlomkih iz svojih filmov in v pogovoru z občinstvom soočita svoji poetiki. Nocojšnji dialog bo potekal med Majo Weiss Braatz in Petrom Braatzem.
Vstop prost.