arhivirana novica

Kinotečne matineje v januarju in februarju

Vljudno vabljeni na sobotne Kinotečne matineje, kjer vrtimo filme za vso in vse družine!

spored
sobota 23.1. ob 17.00

Kinotečna matineja/Animateka

Mulc: Frača

Kolja Saksida, Slovenija, 2009, 35mm, 1.66, barvni, 10'20''
Trinajstletni Mulc živi v majhni vasici pod slovenskimi Alpami. Svoj čas preživlja z najboljšim prijateljem Mačkom.
Dvorišče

Nejc Saje, Slovenija, 2006, 35mm, 1.66, barvni, 24' Majhen blok na robu mesta in igrišče zraven njega. Otroci igrajo košarko, kar strašno moti soseda Lazarja. Krade jim žogo in je skrajno neprijazen. Vendar ni vse tako, kot se zdi, poglejte na življenje z druge strani.
Princ Ki-Ki-Do: Sto nesrečnih gobic
Grega Mastnak, Slovenija, 2014, digitalni format, 16:9, barvni, 3’51’’ Sredi temnega gozda na vrhu kamnitega stolpa živi majhen piščanček. To je Princ Ki-Ki-Do, neustrašni borec za pravice prebivalcev gozda. Ob jutranjem čaju zasliši obupan jok. Ki-Ki-Do in njegova prijatelja tigrasta komarja Tine in Bine odletijo na pomoč.
Princ Ki-Ki-Do: Pošast iz močvirja
Grega Mastnak, Slovenija, 2014, digitalni format, 16:9, barvni, 4’ Prebivalce močvirja iz njihovih domovanj prežene grozljivo tuleča pošast. Po pomoč se zatečejo na stolp Princa Ki-Ki-Do-ja. Princ Ki-Ki-Do in njegova zvesta prijatelja Tine in Bine neustrašno odletijo v megleno močvirje pošasti naproti.
Princ Ki-Ki-Do: Balon Grega Mastnak, Slovenija, 2015, digitalni format, 16:9, barvni, 5’ Jutro nad gozdom. Princ Ki-Ki-Do spokojno pije svoj jutranji čaj. V gozd z balonom prileti lovec, ki na obronek jase postavi pasti za divje živali. Obupane živali kličejo na pomoč. Sliši jih princ Ki-Ki-Do in nemudoma odloži časopis.


sobota 6.2. ob 18.00
Kinotečna matineja
Peter Peter

Katarina Nikolov, Slovenija, 2015, DCP, barvni, 11’
Sodobna, z rap glasbo začinjena zgodba o dečku Petru, ki rešitev za svoje stiske najde v stari modrosti slovenske pripovedke o Petru Klepcu, na izviren način krmari med sedanjostjo in preteklostjo ter ju prepleta z lirično pripovedjo v verzih.
Vstop prost.sobota 20.2. ob 17.00

Kinotečna matineja/
Krize in novi začetki: Umetnost v Sloveniji 2005–2015
Gremo mi po svoje

Miha Hočevar, Slovenija, 2010, 35mm, 2.35, barvni, 97'
Aleks s taborniškimi prijatelji tabori ob Soči. Starešina preresno jemlje taborništvo in vzgojo otrok in s tem povzroča številne zaplete. To, da se fantje bolj kot za taborniški red in veščine zanimajo za sosednji, športno umetniški tabor, kjer so večinoma prav luštne punce, k disciplini ne pomaga. Mnogi zabavni in čustveni zapleti med zanimivimi otroškimi in odraslimi liki stkejo himno naravi, čisti otroški duši, zdravi pameti, ljubezni, humorju in optimističnemu pogledu na življenje.
V sodelovanju z MSUM.