arhivirana novica

2. FeKK - mednarodni festival kratkega filma v Ljubljani

Na obzorju dolgo poletje in kratki filmi!  
FeKK - mednarodni festival kratkega filma v Ljubljani 2016 I 22. – 27. avgust  

22. avgusta bodo Ljubljano znova preplavili kratki filmi, ki si jih bodo obiskovalci 2. edicije FeKK-a mednarodnega festivala kratkega filma brezplačno lahko letos ogledali na štirih prizoriščih. Če s tekmovalnima programoma FeKK YU in FeKK SLO FeKK svoje lovke razteza po domači grudi in državah bivše Jugoslavije, se kar z dvema sklopoma festival letos obrača tudi k zahodnim sosedom. V sekciji Retrospektive bodo imeli ljubitelji kratkometražne produkcije priložnost ujeti filmsko poezijo italijanskega video umetnika in filmskega ustvarjalca Yurija Ancaranija (1972), ki s svojimi večkrat nagrajenimi kratkimi dokumentarci raziskuje odnos med človekom in strojem, med naravnim in umetno ustvarjenim svetom. Programski sklop sekcije Festival v gosteh pa bo posvečen izboru najodličnejših kratkih metrov znamenitega Beneškega filmskega festivala. Vredno je omeniti še tri programske sklope namenjene lanskim nominirancem prestižne Evropske filmske nagrade, ki predstavljajo raznovrsten in izjemno kvaliteten repertoar najsodobnejše evropske kratkometražne produkcije.

V dneh med 22. In 27. avgustom bo poleg omenjenih vsebin FeKK festival ponudil še znanstvenofantastične, novodobne in že kultne, filmske stvaritve španskega indie prvaka Cheme Garcie Ibarre selekcijo najbolj zabavnih slovenskih youtube videov, matinejski program v sodelovanju s Filmskim arhivom pri Arhivu republike Slovenije, program kratkih dokumentarnih filmov nastalih v sklopu Luksuz filmske delavnice in še marsikaj.  

KRATKA SCENA:
Scenaristična delavnica za kratek film V času festivala bo med 23. in 26. avgustom potekala tudi brezplačna scenaristična delavnica. Ta nastaja v sodelovanju s produkcijsko hišo Ena Banda in Centrom ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki deluje v okviru Motovile, centra za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih.   

Spored bo objavljen naknadno.