arhivirana novica

Ekranov forum: 20 let Festivala slovenskega filma

V petek, 14. aprila, ob 17. uri vas Revija Ekran vabi na prvega v seriji dogodkov, poimenovanih Ekranov forum. Gre za platformo, na kateri bo ob srečanju strokovnjakov iz filmske stroke odvila javna razprava o različnih temah. Prvi Ekranov forum bo potekal ob sprejetju novega pravilnika o Festivalu slovenskega filma (FSF).


O novostih, ki jih prinaša aktualni pravilnik, o preteklih uspehih in neuspehih festivala ter o novih izzivih, ki se obetajo tako nacionalnemu filmskemu festivalu kot slovenskemu filmu, se bomo pogovarjali z direktorico Slovenskega filmskega centra Natašo Bučar, z novo direktorico FSF-ja Jelko Stergel in z njenim predhodnikom Igorjem Prasslom, razpravi pa se bodo pridružili tudi predstavnik režiserjev Darko Sinko, producentka Petra Vidmar in publiciska Ženja Leiler.

Vabljeni k sodelovanju, veselimo se vašega odziva!

Javni razpravi bo ob 20. uri sledila projekcija kratkega filma Piščalka (Naško Križnar, 2000) in celovečerca Sladke sanje (Sašo Podgoršek, 2001), dveh nagrajenih filmov s 4. edicije Festivala slovenskega filma.