arhivirana novica

Misliti drugo/misliti drugače

»Misliti drugo/misliti drugače« je niz mednarodnih in multidisciplinarnih srečanj, ki želijo ponuditi novo in odprto kartografijo mestnih kulturnih točk tako, da jih povezujejo z živahnim in participativnim kroženjem misli.

Med 24. in 26. majem 2017 vas vabimo k sodelovanju pri debatah v atriju ZRC SAZU in v Moderni galeriji, k ogledu filmov v Slovenski kinoteki, k ogledu razstave v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje ter na koncert v Kino Šiška. Z novimi političnimi modeli, umetniškimi imaginacijami in filozofskimi utopijami želijo vsa srečanja spodbujati odprto razmišljanje, ki lahko sodobnemu človeku ponudi nove možnosti za drugačno mišljenje, udejstvovanje in ustvarjanje.

Kakšen pomen lahko danes pripišemo besedi »politika«? Kakšna je vrednost sanj? In utopije? Ali lahko govorimo o ženski skupnosti? Kakšno moč ima glasba? Take so, med drugim, teme, o katerih se bo razpravljalo v teh treh dneh izmenjav.

Vabijo vas Filozofski inštitut ZRC-SAZU, Francoski inštitut v Sloveniji in Goethe-Institut Ljubljana.

S podporo Francosko-nemškega kulturnega sklada in v sodelovanju s Slovensko kinoteko, z Moderno Galerijo, z Festivalom Druga Godba, Institutom za filozofijo Univerze v Beogradu ter Muzejem arhitekture in oblikovanja (Bienale oblikovanja)

Program »Misliti drugo/misliti drugače« v Kinoteki
Butnskala, 25. 5. ob 19.00
Alphaville, 26. 5. ob 19.00
Metropolis, 26. 5. ob 21.00 + Glasbena spremljava v živo: Andrej Goričar (klavir).