arhivirana novica

Poletna Animateka

Poletna Animateka postaja stalnica v ponudbi avgustovskega dogajanja v Ljubljani. Letos bo v sodelovanju s Slovensko kinoteko in Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon na velika platna pod milim nebom prinesla kakovostne animirane filme in ulice napolnila z vrvežem delavnic animacije.

V Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova (Metelkova 2a) se bosta na otvoritveni večer, v petek 25. avgusta ob 21. uri, najprej odvili dve projekciji: za uvod bodo na ogled izbrani filmi z zadnje edicije festivala Animateka namenjeni otrokom (8+) Rdeči Slon, nato pa bo čas za celovečerni animirani film Bučko.

Ob 22:20 bo sledila nočna delavnica risanja s svetlobo, primerna za otroke od 10. leta dalje in odrasle, predznanje ni potrebno.

V soboto in nedeljo, 26. in 27. avgusta, nas najprej vsak dan ob 18. uri  v središču mesta, na Prešernovem trgu, Wolfovi in Čopovi ulici, čakata delavnici Narisani junaki oživijo, na katerih se bodo udeleženci naučili različnih tehnik animiranja in tako sredi mesta oživili papirnate ilustrirane živali. Delavnici sta primerni za otroke od 6. leta in odrasle, tudi tu predznanje ni potrebno.

Zvečer ob 21. uri bo znova čas za projekcije na Muzejski ploščadi Metelkova, v soboto bo na sporedu program najboljših kratkih animiranih filmov z zadnje edicije festivala Animateka Animateka po Animateki, ki je namenjen odraslim ljubiteljem animiranega filma (14+), v nedeljo pa se bomo v družbi Krtka in Črička odpravili na nostalgično popotovanje v preteklost s programom Animirani dragulji iz Kinotekine zakladnice.

Kot je že v navadi, so vsi dogodki Poletne Animateke tudi tokrat brezplačni.