arhivirana novica

ŠOK Koridor: filmski kviz - slovenski film

Februarska tema kviza bo v luči slovenskega kulturnega praznika domači film skozi čas.

>>> KAKŠEN ŠOK?
Tematski kvizi pod okriljem portala Koridor - križišča umetnosti.

>>> KAKO bomo ŠOKirani?
Kviz kot forma filmskega dogodka še zdaleč ni nova, a se še nikjer v domačem prostoru ni uveljavil kot dogodek, vreden ponovitve. Morda zato, ker je bil do sedaj vedno v ospredju le izkaz poznavanja. Morda, ker je bil vedno monoton, suhoparen in neprijetno tekmovalen. Jasno je predvsem, da se je manj poudarjal sam način izvedbe tovrstnega tipa dogodka. Naš kviz je poln smeha, vključevanja, video-slikovnega materiala in številnih presenečenj.

>>>KDO bo ŠOKiral?!
V prvi vrsti stand-up komik in voditelj Žan Papič ter seveda vse prijavljene ekipe. V vsaki epizodi se bodo pomerile štiri ekipe (2-5 članov), eno izmed ekip pa bo vedno sestavljala skupina bolj ali manj profesionalnih filmskih poznavalcev. 

>>>ŠOK TEME?
Kviz je vsakič drugače tematsko obarvan. Na februarski ediciji bo vir preverjanja našega znanja slovenski film. Spodobi se, da prav v obdobju okoli kulturnega dneva zarežemo v stereotipno podobo domače filma kot dolgočasnega, monotonega in depresivnega. Slovenski film ni samo v zadnjih letih v odlični formi (Razredni sovražnik, Ivan, Houston, imamo problem, …), temveč nam že skorajda stoletje prinaša številne presežke (Kekec, Vesna, Ples v dežju, Sedmina, Maškarada, Splav meduze, Nasvidenje v naslednji vojni, V leru, Jebiga, Kruh in mleko, Ruševine,..).

>>>KDAJ in KJE?
22. februar ob 17:00 v Slovenski kinoteki.

Po koncu kviza sledi ob 20:00 v okviru Kultivatorja še projekcija filma Poker (Vinci Vogue Anžlovar, 2001). 

 >>> NAGRADE?
Bo priskrbel Slovenski filmski center (SFC). 


PRIJAVE ekip na kviz zbiramo do torka, 20. februarja na koridor.glavnourednistvo@gmail.com in preko sporočila na Koridorjevi FB strani.

VSTOP je prost.