arhivirana novica

Novoletna akcija: Podarite filmsko leto

Naj bo leto 2018 filmsko leto!

Trenutek, ko se v dvorani ugasnejo luči in filmski trak steče skozi projektor, je še vedno čaroben. Zdaj smo na sedežu v temo potopljene kinodvorane, trenutek pozneje pa nas s svetlobo oživljene gibljive podobe že vabijo v vznemirljive svetove.

Decembra lahko z izbranimi in unikatnimi kinotečnimi filmskimi darili razveselite svoje najbližje. V Kinoteki smo za vas pripravili posebno ponudbo artiklov, s katerimi lahko očarate vsakega ljubitelja filma.

Paket Podarite filmsko leto

Svoje najdražje razveselite z nepozabnim filmskim popotovanjem, ki bo trajalo skozi vse leto.

Paket Podarite filmsko leto vsebuje:

Cena paketa je 25 evrov.

Darilni boni Slovenske kinoteke

Z našimi darilnimi boni podarite ogled filmskih predstav s Kinotečnega rednega sporeda. Podarite lahko darilne bone za 2, 3 ali 5 vstopnic.

Cena:
Bon za 2 vstopnici = 8 evrov
Bon za 3 vstopnice = 12 evrov
Bon za 5 vstopnic = 20 evrov

Knjige in publikacije

Na naših policah filmski radovedneži vedno lahko najdejo kup zanimive filmske literature. V času novoletne akcije vam ob vsakem nakupu treh publikacij najcenejšo od treh podarimo. Katalog knjižnih publikacij si lahko ogledate na tej povezavi.Filmski plakati

Za vse, ki bi radi podarili nekaj res posebnega, smo pripravili izbor plakatov. V izboru lahko najdete kinotečne plakate in pa originalne filmske plake, ki so na voljo v omejenih količinah.

Originalne plakate v ponudbi si lahko ogledate na priložnostni razstavi v dvorani Silvana Furlana.

Slike plakatov si lahko ogledate tudi na spletni strani, s klikom na naslov plakata.

Kinotečni plakati

Vsi kinotečni plakati se prodajajo po ceni 5 evrov, z izjemo plakata Kekčeve ukane, ki se prodaja po ceni 3 evre.Originalni plakati (omejene količine!)

ZF/FANTAZIJA

OTROŠKI

AKCIJONERJI

AVTORSKI

EROTIKA


Novoletna projekcija

Kinotečna novoletna poslanica letos pripada japonskemu avtorju Takeshiju Kitanu. V nedeljo, 31. decembra, ob 19. uri bomo v dvorani Silvana Furlana zavrteli njegov film Lutke (Japonska, 2002)

Filmska pripoved se v Lutkah naslanja na tradicijo Čikamacuja, avtorja tragičnih ljubezenskih zgodb, in bunraku, sodobnega japonskega lutkovnega gledališča. Temelj zgodbe so tri različice tragične, neuresničljive, a neuničljive ljubezni. Gre za eksotičen splet tradicije fevdalne Japonske in sodobnosti, poln lirične simbolike in rahločutnosti. Veličina Kitanovega izraza je v prepričljivem podajanju tragičnega dogajanja, na katerega junak nima vpliva. Naslanjanje na strukturo klasičnega japonskega gledališča in vpletanje lutkovnih prizorov poudarja neminljivost velikih čustev, ki so v svojem jedru neodvisna od časa in zunanjega izraza.

»Gre za tri sodobne zgodbe, ki so jih navdihnila večna čustva dragocenih lutk gledališča bunraku. Tri zgodbe, ki jih povezuje lepota žalosti. Tri zgodbe o nesmrtni ljubezni." (Takeshi Kitano)

Vstopnice za novoletno predstavo so že v prodaji.

******************

Akcija traja do 10. januarja 2017

Prednovoletne nakupe lahko opravite na blagajni Kinoteke (odprta eno uro pred prvo predstavo in do zadnje predstave). Za dodatne informacije se lahko obrnete na blagajna@kinoteka.si ali na 01-434-2524.

******************

*Letno izide 6 dvojnih številk revije Ekran
**Članstvo v kinotečnem klubu Kinopolisu prinaša:

  • 50 % popusta pri nakupu vstopnic rednega programa Kinoteke
  • Brezplačen obisk Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači
  • 30 % popusta pri nakupu vseh kinotečnih publikacij;
  • 20 % popusta pri naročnini na Revijo Ekran;
  • 10 % popusta pri nakupovanju v Kinodvorovi Knjigarnici;
  • ugodnejšo ceno kave v kinotečni kavarni;
  • možnost rezervacije vstopnic;
  • člani brezplačno prejemajo Kinotečnik po pošti