arhivirana novica

Kino Ekran: Scott Pilgrim proti vsem

Majski Kino Ekran izpostavlja najbrž najboljšo komedijo tega desetletja, multidisciplinarni peklenski koktejl ljubezni do stripa, video iger, rocka in filma, Scott Pilgrim proti vsem (Scott Pilgrim vs. the World, Edgar Wright, 2010). V osnovi gre za zgodbo o fantu, ki se mora (dobesedno) boriti za svoje dekle. Te bitke temeljijo na logiki videoiger in so podžgane z divjo glasbo ter takrat svežimi trendi, ki so v slabem desetletju prešli iz subkulturnih v mainstream.

Film je ob prihodu v kino pogrnil in nekateri kritiki so ga označili kot praznega, kot spektakel brez vsebine. Resnici na ljubo je film res narejen, da preplavi oči in ušesa – ob dobrem ozvočenju pa z basi tudi pregnete telo –, a podobno kot pri dobrem trilerju lahko v vsakem "bombončku" najdemo sled, ki pelje zgodbo naprej, razvija like, stopnjuje čustvenost ali pa nasmeji. Scott Pilgrim proti vsem je namreč v prvi vrsti prijetna, pogosto absurdna in nenehno presneto pronicljiva komedija, ki gledalcu z vsakim ogledom ponudi nove razloge za smeh.

V sedemnajstem Kino Ekranu bova vizualno komedijo režiserja Edgarja Wrighta analizirala, secirala, mlela ter se ji čudila Ekranov sodelavec Igor Harb in komik Boštjan Gorenc – Pižama.

Igor Harb

PROGRAM:
Scott Pilgrim proti vsem, 16. 5. ob 20.00