arhivirana novica

Odprto platno: Večer slovenskega akcijskega filma

Srednjeveški spopad z meči, apokaliptična prihodnost in pretep na parkirišču. Septembrsko Odprto platno predstavlja tri kratke filme, sveže predstavnike slovenskega neodvisnega akcijskega filma.

Filme bo povezoval pogovor z ustvarjalci, kjer bomo slišali anekdote iz zakulisja, izzive s snemanja, nasvete za nadebudne ustvarjalce ...
Okroglo mizo bo zaokrožila demonstracija priprave akcijske koreografije v živo.

Brezplačne vstopnice bodo na voljo na blagajni Kinoteke.

* * * * *

FILMSKI PROGRAM:

MOJ AVTO! (Aljaž Tepina, Slovenija, 2017, 3')
Mojster borilnih veščin se zaplete v pretep z moškim, ki očitno krade njegov avto.

LOVCI BREZ GLAVE (Aljaž Tepina, Slovenija, 2019, 6')
Srednjeveška razbojnika na begu naletita na dve različni tolpi lovcev na glave.

RUSTLANDS (Rok Mlinar, Slovenija, 2019, 8' )
V neizprosni, post-apokaliptični prihodnosti se je izobčenec Adregas primoran boriti, da bi rešil življenje svoje ljubljene osebe.

* * * * *

OKROGLA MIZA – SODELUJOČI:

BRANKO RISTIĆ - Igralec, ki nastopa tako v domačih kot tujih produkcijah. Predvsem pa mojster borilnih veščin, akcijski koreograf in kaskader.

TIM ŽIBRAT - Filmski skladatelj, zvočni oblikovalec in glasbeni producent. Najbolje ga opišejo besede uspešnega režiserja: "Tim je glasbeni kameleon.“

MATIC GABRIEL - Uveljavljen celjski fotograf in filmski ustvarjalec. Navdihuje ga svetloba in vizualna umetnost. Njegov značaj je flegmatičen.

SANEL AMETOVSKI - Pisec in režiser. Zanimajo ga predvsem inovativni načini pripovedovanja zgodb in vizualno sporočanje.

ANDREI LENART - Mlad slovenski igralec, ki ustvarja tako doma kot v tujini. Videli smo ga v filmu Kingsman: the Secret Service (20th Century Fox) in britanski seriji Wild Bil. Kot prvi Slovenec je nastopil tudi v Vojni Zvezd.

ROK MLINAR - Neodvisni slovenski fotograf in snemalec v sredini svojih dvajsetih. Že od malih nog je njegova največja strast ustvarjanje filmov. Zagovornik domišljije in ustvarjanja izven okvirov.

ALJAŽ TEPINA - Pisec in režiser. Njegovo največje zanimanje je filmski jezik, predvsem gibanje kamere, oblikovanje zvoka in intelektualna montaža.