arhivirana novica

Naprej v preteklost

Slovenski državni muzeji se pridružujemo vseslovenski muzejski akciji v tednu med 17. in 23. avgustom 2020. Kar 54 muzejev in galerij bo bogatilo splet in kulturno življenje naših mest. Vabimo vas na ogled skupne panojske razstave 𝐍𝐚𝐩𝐫𝐞𝐣 𝐯 𝐩𝐫𝐞𝐭𝐞𝐤𝐥𝐨𝐬𝐭 na Muzejsko ploščad Metelkova pred Slovenski etnografski muzej. Muzeji in galerije se na razstavi predstavljamo skozi avtorske razstave in projekte, s katerimi želimo nagovoriti publiko, ki ji bo obisk posameznih muzejev razkril predstavljene zgodbe in hkrati potrdil zavezo, da delamo v dobro družbe in skupaj gradimo boljši jutri. Naše delo je ohranjanje preteklosti skozi skrb za našo skupno dediščino, ob tem pa iščemo načine, kako s poznavanjem preteklosti skrbeti za lepšo prihodnost. Kljub tradicionalni vlogi »varuhov preteklosti« se muzeji danes aktivno odzivamo na družbena dogajanja in javnosti ponujamo dostop do znanja v najširšem pomenu besede.Pridružite se nam, obiščite nas, spremljajte nas!
Pod okriljem Skupnosti muzejev v akciji naprej v preteklost, se pridružuje tudi Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači. Za naše obiskovalce smo pripravili brezplačne vodene oglede, ki bodo na sporedu v torek, sredo, petek, soboto in nedeljo ob 16.30.
Prosimo vas, da svojo udeležbo na vodenem ogledu predhodno potrdite na elektronski naslov: msfi@kinoteka.si.
V naši muzejski trgovinici vas bodo pričakali privlačni popusti, na naših socialnih omrežjih pa bomo z vami delili številne zanimivosti iz našega muzeja.

Program vseh muzejev https://bit.ly/3kCx3Ja