arhivirana novica

KINO-KATEDRA ZA PEDAGOGE 2021

Spoštovani!

Po skoraj enoletnem premoru, nastalem zaradi znanih razlogov, ponovno začenjamo s programom Kino-katedre za pedagoge. Zaradi narave programa, čigar ključna poanta je pristna filmska izkušnja ob ogledu filma na velikem platnu, smo si prizadevali najti rešitev, ki bi to omogočala, vendar nam nehvaležna epidemiološka slika to vztrajno preprečuje. Zato se tudi Kino-katedra seli v virtualno realnost in bomo nadaljnja srečanja izvajali na daljavo, preko aplikacije Zoom

Programsko začenjamo s preostalimi deli teme »Preučevanje in poučevanje prvin filmske izraznosti«. Tako se bomo posvetili filmom Neoproščeno Clinta Eastwooda, Vrnitev Andreja Zvjaginceva in Z glavo ob zid Fatiha Akina. Nadaljevali pa bomo s tematiko »Distribucijska kino-katedra«, kjer se bomo do konca šolskega leta soočili še s filmi Dvojno Veronikino življenje Krzysztofa Kieślowskega, Kje je hiša mojega prijatelja Abbasa Kiarostamija in Brez strehe in zakona Agnès Varda.   

Zaradi logistike izvedbe programa, ki bo delno potekala preko aplikacije Google Drive, vsi udeleženci potrebujejo g-mail naslov elektronske pošte. Prijave na novo sezono tako sprejemamo na spodnji povezavi, kamor prosim posredujte tudi svoj g-mail:

andrej.sprah@kinoteka.si

Na posredovani g-mail naslov boste potem prejeli vse potrebne informacije.

Prvo virtualno srečanje je na programu v sredo 20. 1. 2020 ob 17:00. Posvetili se bomo o filmu Neoproščeno in tematiki revizionističnega vesterna.

Z veseljem pričakujem naša nova snidenje in seveda srčno upam, da se čim prej znova preselimo k »živim« srečanjem na standardno lokacijo v dvorano Silvana Furlana!

Vse dobro_Andrej Šprah