razstave

gostujoča razstava

Stoletnica. Fellini v svetu

22. 10. -  24. 1. 2021
novi razstavni prostori Slovenske kinoteke

Federico Fellini in Giulietta Masina kažeta oskarja za film Cesta (La strada) v svojem stanovanju v ulici Archimede v četrti Parioli, april 1957
Gostujoča potujoča razstava, posvečena stoletnici rojstva režiserja Federica Fellinija (1920–1993), prinaša vpogled v življenje in delo velikega mojstra filmske umetnosti. Scenske fotografije, originalne Fellinijeve risbe, filmski kostumi, intervjuji s Fellinijem in njegovimi sodelavci, družinske fotografije, osebna pisma ter drugo gradivo razkrivajo edinstveno osebnost velikana filma in njegov osupljiv sanjsko-fantazijski filmski svet.

Razstavljeno gradivo prihaja iz zbirk številnih javnih in zasebnih arhivov. Kustosi razstave so novinar in Fellinijev prijatelj Vincenzo Mollica, mednarodno priznani kustos Alessandro Nicosia in Fellinijeva nečakinja Francesca Fabbri Fellini.

Razstavo je omogočilo Veleposlaništvo Republike Italije in Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, s podporo programa Vivere ALL'Italiana italijanskega Ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje.


delovni čas:

Razstava je zaradi novega odloka zaprta do 22. januarja.
Če se bodo zdravstvene razmere po 22. januarju izboljšale in bo vlada odmrznila zaprtje muzejev in galerij, bo naša razstava ponovno na ogled do 24. januarja.

kontakt

Slovenska kinoteka | razstava
Miklošičeva cesta 28, 1000 Ljubljana
t: 01 43 42 515
e-mail: blagajna@kinoteka.si