Pojdite na vsebino

Peta zaseda / Foto: Marjan Pfeifer

Letošnji Poklon, prireditev ob obletnici rojstva Ite Rine, ki jo Slovenska kinoteka vsako leto priredi v čast vidnemu, zaslužnemu in izjemnemu filmskemu igralcu oziroma igralki, posvečamo Marijani Brecelj. Poklon bo v petek, 1. julija, od 20.30 dalje na borjaču Muzeja slovenskih filmskih igralcev v Divači. Skozi pogovor Veronike Zakonjšek z Marijano Brecelj bomo spoznali njen bogat filmski in televizijski opus. Hkrati bo predstavljena ob tej priložnosti izdana knjižica, posvečena igralki, z besedili Veronike Zakonjšek in Metoda Pevca. Prireditev bo povezovala Nada Vodušek.

Marijani Brecelj se bomo v muzejskem letnem kinu poklonili z večerno projekcijo romantične drame Pod njenim oknom (režija in scenarij Metod Pevec, 2003), v katerem nastopa v vlogi mame mlade plesalke in učiteljice Duše. Za izjemno vlogo Vande je na Festivalu slovenskega filma prejela posebno nagrado žirije in naziv epizodna igralka leta.

Projekciji bo sledilo druženje ob obilici dobre hrane in vina, ki ga bodo predstavile in ponudile različne kraške vinske kleti. Dogodek bo zaokrožil glasbeni nastop tria Fake Orchestra.

Iz Ljubljane bo ob 19. uri organiziran brezplačen prevoz z avtobusom, ki vas bo po prireditvi odpeljal nazaj domov. Prosimo, da svojo prisotnost na avtobusu potrdite na naslov press@kinoteka.si do 30. junija.

Aktualno