Pojdite na vsebino

Otroci, vabimo vas na celodnevno počitniško varstvo, ki ga skupaj organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije – Metelkova (MNS), Slovenski etnografski muzej (SEM), Lončarski atelje (SEM) in Slovenska kinoteka. Od ponedeljka do petka bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajali umetnost, zgodovino in etnologijo, se družili na Muzejski ploščadi in gradili nova prijateljstva!

PROGRAM

1. dan: Lončarski atelje
Lončarski atelje se bo to poletje spremenil v samotni otok sredi oceana. Brodolomci na otoku si bodo morali za preživetje izdelati lastne skodele in druge pripomočke, nekaj ropotulj za odganjanje hudih duhov in makete zasilnih pribežališč. Vse to bo narejeno iz gline, ki je je na našem otoku obilo. Veselimo se že brodoloma in celodnevnega izleta na otok!

2. dan: Slovenski etnografski muzej (SEM)
Na potovanju med muzejskimi predmeti bomo raziskovali in odkrivali naš širni svet. Spoznavali bomo šege in navade, oblačila, hrano in izvedeli marsikaj zanimivega o življenju različnih ljudstev. Naše potovanje iz Evrope, Afrike, do Amerike, Azije in Avstralije bo razburljivo, a varno, poučno in veselo. Le kaj bomo vzeli s seboj na potovanje? Velik del našega potovanja bo namenjen tudi ustvarjanju, ki ga bomo povezali z igrami.

3. dan: Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM)
Poletno počitniško druženje bomo preživeli v gosti senci gozdov na razstavah v +MSUM-u. Tudi (sodobni) umetniki razmišljajo o temah, kot so trajnostni razvoj, podnebne spremembe, zaščita in ohranjanje okolja in biološke raznovrstnosti … Na razstavah bomo poiskali umetnike, ki se na zanimiv način posvečajo perečim okoljskim vprašanjem, ponujajo sodobne ekološke pobude, se osredotočajo na sledi, ki jih puščamo v svetu, in nas opozarjajo, naj bomo pozorni na okolico, ljudi in vsakodnevne detajle okrog sebe. Na delavnicah bomo izdelovali mobilne laboratorije in nenavadne instrumente za raziskovanje narave, raziskovali sledi okoli nas ter se tudi sami spraševali, kaj bi nam gozdovi povedali, če bi lahko govorili.

4. dan: Slovenska kinoteka
Z obiskom Slovenske kinoteke se bomo skupaj sprehodili skozi zgodovino in dediščino filma. Medij, ki se je v zadnjih desetletjih preselil v digitalni svet, bomo predstavili v njegovi prvotni, analogni obliki – filmskem traku. Poleg tega bomo pogledali tudi v filmsko predzgodovino ter spoznali nekatere prepoznavne optične igrače. Na ustvarjalnih delavnicah bomo iz odrezkov filmskega traku ustvarili svojo lastno filmsko kreacijo, ustvarjalni pa bomo tudi na drugih področjih filmske umetnosti, kot sta kostumografija in scenografija. Sprehod skozi Kinoteko in filmsko zgodovino bomo zaključili z ogledom filma ali animacije.

5. dan: Narodni muzej Slovenije (NMS)
Glasba v nas prebuja različne občutke, željo po gibanju, nas pomirja in kratkočasi. Tokrat si bomo ogledali zbirko glasbil: pobliže jih bomo spoznali in se seznanili z njihovim razvojem skozi čas. Pridruži se nam ob glasbi in izdelaj inštrument iz recikliranih materialov. Zabave in igre ne bo manjkalo!

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Prijave za Počitniški 3M so mogoče le za cel teden! Zbiramo jih do zapolnitve mest oz. do tedna dni pred izvedbo termina.

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro (otroka lahko pripeljete že ob 7.30 in pridete ponj najpozneje do 16.30). Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena ali višje sile. Število otrok je omejeno. Počitniški teden lahko odpade zaradi premajhnega števila prijav. O vseh posebnostih vas bomo pravočasno obvestili.

Cena tedenskega programa je 120 EUR (za drugega otroka iz iste družine lahko uveljavljate 10 % popusta).

Prijave in dodatne informacije: Narodni muzej Slovenije, arheozabava@nms.si; 051 384 888

O delavnici

Datum

22. 8. 2022 08:00 - 26. 8. 2022 16:00

Udeleženci

osnovnošolci med 6. in 12. letom

Lokacija

muzeji na Metelkovi ulici

Cena

120 EUR (za drugega otroka iz iste družine lahko uveljavljate 10 % popusta)

Kontakt

arheozabava@nms.si; 051 384 888