Pojdite na vsebino

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema in Slovenska kinoteka že četrto leto združujeta moči z mladimi ljubitelji filma, ki želite soustvarjati festivalski filmski program. 15. januarja začenja srečanja nova skupina mladih selektorjev, ki bo v dveh zgoščenih tednih izmed ogledanih filmov uvrstila izbranega v jubilejno 20. izdajo Kino Otoka. Za film bomo pripravili promocijske materiale in ga v živo predstavili občinstvu. Srečanja in ogledi filmov bodo potekali v Slovenski kinoteki v Ljubljani, festival in projekcija filma se bosta odvila med 5. in 9. junijem v Izoli. Vabljeni k prijavam do četrtka, 11. januarja 2024.

Dijaki vseh letnikov srednjih šol, začetek naslednjega koledarskega leta je priložnost za druženja ob filmskih užitkih v temi kinodvorane! S sodelovanjem v programu Mladi selektorji boste postali del evropskega projekta Mladi selektorji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov, ki se odvija na petih filmskih festivalih v petih evropskih državah.

Udeleženci, mentorji in filmski avtorji se bomo zgoščeno srečevali dva tedna med 15. in 25. januarjem 2024 v prostorih Slovenske kinoteke v Ljubljani. Na velikem platnu bomo poglobljeno gledali filme in v pogovorih delili kritične razmisleke. Film bomo obravnavali čim bolj celovito – kot umetnost, kot ustvarjalni izraz, a tudi kot sredstvo in izhodišče za boljše razumevanje družbe ter sveta. V izbor bodo vključeni filmi iz evropske, svetovne in slovenske zgodovine filmske umetnosti, ki so vse do danes zaznamovali generacije filmskih ustvarjalcev in gledalcev. Projekcijam slovenskih filmov bo sledil pogovor z režiserji. Izmed šestih ogledanih filmov boste vi izbrali enega, ki bo uvrščen v program 20. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema. Ta se bo v Izoli odvijal med 5. in 9. junijem 2023, pred in po tem pa tudi v Ljubljani in drugih krajih.

URNIK SREČANJ:
Ponedeljek, 15. 1., od 17.00 do 18.00: uvodno srečanje.
Torek, 16. 1., od 17.00 do 19.30: prva projekcija in pogovor.
Sreda, 17. 1., od 19.00 do 21.00: druga projekcija in pogovor.
Petek, 19. 1., od 18.00 do 20.30: tretja projekcija in pogovor.
Torek, 23. 1., od 19.00 do 21.00: četrta projekcija in pogovor.
Sreda, 24. 1., od 17.00 do 19.30: peta projekcija in pogovor.
Četrtek, 25. 1., od 18.00 do 20.30: šesta projekcija in pogovor.
Četrtek, 1. 2., od 17.00 do 18.30: izbor filma.
Priprava festivalskih materialov: po dogovoru

Za prijave in več informacij pišite Ani Cerar na ana.cerar@isolacinema.org, najkasneje do četrtka, 4. januarja 2024. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno, priporočamo čimprejšnje prijave. Prijavnica je na voljo na tej povezavi.

Za izbrani film boste pripravili predstavitev za festivalski katalog in spletni program ter druge promocijske materiale, izvedli bomo delavnico za pripravo festivalskega videa, sodelovali boste v promociji pred festivalom, razmišljali, kako svoje sovrstnike navdušiti za film, ga ob festivalski projekciji v Izoli v živo predstavili občinstvu in mimogrede odkrili še marsikatero skrivnost o pripravi festivala. Kot del programske ekipe mednarodnega filmskega festivala lahko tudi sami vplivate na oblikovanje programa za vaše vrstnike in druge gledalce.

Program Mladi selektorji organizira Otok, zavod za razvoj kulture in družbe, glavni producent Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, v sodelovanju s Slovensko kinoteko. Program je del evropskega projekta Mladi selektorji za mlado občinstvo! Mreža evropskih filmskih festivalov s podporo programa EU Ustvarjalna Evropa, podprogram MEDIA, in Ministrstva za javno upravo RS.

O delavnici

Datum

15. 1. 2024 - 1. 2. 2024

Udeleženci

dijaki vseh letnikov srednjih šol

Lokacija

Slovenska kinoteka

Cena

brezplačno

Kontakt

ana.cerar@isolacinema.org