Pojdite na vsebino
fotografija srednješolcev med obiskom razstave

V muzejskih prostorih Slovenske kinoteke ob vseh aktualnih razstavah izvajamo izobraževalne dejavnosti, namenjene tako osnovnošolskim kot srednješolskim skupinam.

Pedagoške dejavnosti ob razstavi France Štiglic

Razstava je posvečena enemu najpomembnejših ustvarjalcev v zgodovini slovenskega filma, režiserju Francetu Štiglicu (1919–1993). Na štiridesetletni umetniški poti je ustvaril več kratkih filmov, pet prelomnih televizijskih serij in petnajst celovečercev – med njimi tudi prvi slovenski celovečerni zvočni igrani film Na svoji zemlji –, ki so žanrsko in slogovno raznoliki, preveva pa jih značilna Štigličeva poetika, polna lirizma in humanizma. Ob razstavi ponujamo štiri izobraževalne pakete, namenjene tako osnovnošolskim kot srednješolskim skupinam.

Ogled in vodenje po razstavi s pedagoškim gradivom.

Cena: 2 € na učenca
Čas trajanja: 60 minut

Ogled in vodenje po razstavi s pedagoškim gradivom + delavnica Spoznavanje režijskih prvin in filmska analiza zapuščine Franceta Štiglica.

Delavnica je osredotočena na spoznavanje režijskih prvin in različnih kreativnih vidikov ustvarjanja filma ter na podrobnejšo analizo filmske zapuščine Franceta Štiglica. Učenci se bodo ob ogledu izbranih odlomkov iz Štigličevih filmov seznanili s pisanjem filmskega dialoga, z oblikovanjem snemalne knjige in zgodborisa ter z analizo filmskega kadra.

Cena: 4 € na učenca
Čas trajanja: 120 minut

Ogled in vodenje po razstavi s pedagoškim gradivom + ogled celovečernega filma Franceta Štiglica z uvodom.

Cena:
– za 10 do 19 učencev: 6 € na učenca
– za 20 ali več učencev: 5 € na učenca

Čas trajanja: 60 minut + dolžina filma z uvodom

Ogled in vodenje po razstavi s pedagoškim gradivom + delavnica Spoznavanje režijskih prvin in filmska analiza zapuščine Franceta Štiglica + ogled celovečernega filma Franceta Štiglica z uvodom.

Cena: 8 € na učenca
Čas trajanja: 120 minut + dolžina filma z uvodom