Pojdite na vsebino

Imaš pri pogovoru o filmu vedno zadnjo besedo? Pridruži se nam na Ekranovem filmsko-kritiškem krožku Do zadnje besede, kjer se bomo v radovedni družbi preko podrobne analize izbranih filmskih del pobliže seznanili z raznolikimi vidiki filmske umetnosti, kritike in teorije ter se filmske podobe (na)učili loviti v besede.

Krožek je namenjen vsem, ki se s pisanjem filmske kritike šele spoznavate ali se z njo že ukvarjate in obsega 7 srečanj, ki bodo med februarjem in aprilom 2022 potekala v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28. Srečanja bodo sestavljena iz tematskih predavanj, pospremljenih s projekcijo izbranega filma, in vodene debate, skozi katero bomo skupaj razvijali in poglabljali obravnavane teme. Prvi letnik prinaša poglobljen vpogled v estetiko filma (Urša Menart), politični dokumentarni film (Ciril Oberstar), avtorski film (Petra Meterc) in žanrski film (Stojan Pelko).

Cena za krožek je 20 evrov, prijave pa sprejemamo do 5. februarja 2022 na info@ekran.si. Natančnejši program najdete tu.

Aktualno