Pojdite na vsebino
kinotečna knjižnica

V Knjižnici Slovenske kinoteke, do katere lahko elektronsko dostopate preko sistema COBISS+, najdete bogato zbirko strokovne literature s področja zgodovine in teorija filma in filmske vzgoje, filmske produkcije in reproduktivne kinematografije, ohranjanja filmske dediščine in medijskega opismenjevanja, pa tudi s širšega področja avdiovizualne kulture.

Pester in skrbno izbran nabor filmskih naslovov z vseh koncev sveta pa najdete v Mediateki Slovenske kinoteke, ki s svojo zbirko preko štiri tisoč DVD-jev predstavlja eno ključnih nacionalnih zbirk klasične, neodvisne in alternativne filmske ustvarjalnosti. Zbirka je namenjena tako strokovni kot splošni javnosti, v njej pa boste našli tako klasike svetovne filmske dediščine kot tudi vrhunce aktualne umetniške produkcije.

Članstvo in izposoja

Članstvo v knjižnici in mediateki Slovenske kinoteke je brezplačno. Včlanite se lahko v času uradnih ur v Kinotekinih prostorih na Metelkovi 2a. Izkaznice ne potrebujete – predložiti morate le osebni dokument.

Na dom izposojamo večino monografskih publikacij in DVD-jev. Publikacije s statusom čitalniškega gradiva so na voljo zgolj v čitalniških prostorih knjižnice. Naenkrat si lahko izposodite največ tri enote avdiovizualnega gradiva in neomejeno število enot knjižničnega gradiva.

Enote avdiovizualnega gradiva (mediateka) imate lahko doma tri dni, knjižnično gradivo pa si lahko izposodite za mesec dni z možnostjo podaljšanja še za en mesec. Če rok za vrnitev izposojenega gradiva poteče na dan, ko ni uradnih ur (sobota, nedelja, praznik), se rok vračila prenese na prvi naslednji delovni dan.

Zamudnina znaša 0,3 evra za enoto gradiva na dan obratovanja knjižnice.