Pojdite na vsebino

Foto: osebni arhiv Dane Linssen.

Zdi se nam, da je vse, kar vidimo na zaslonih ali okrog nas, realnost, ki jo delimo z drugimi, pa vendar jo vsak zaznava in o njej razmišlja po svoje. Zmožnost priznati različnost in iz nje graditi, je tisto, zaradi česar kritik, kritičarka izstopa. V vodeni skupinski vaji v vizualnem mišljenju bosta filmska kritičarka in filozofinja Dana Linssen ter piska in producentka Yoana Pavlova udeleženkam in udeležencem delavnice pomagali pri oblikovanju subjektivne izkušnje, pa tudi različnih »načinov gledanja«. Cilj delavnice je, da se dotaknemo področij zunaj t. i. »piščevih možganov« z namenom, da naše osebne in ustvarjalne razlike spremenimo v stimulativen, prodoren material za nadaljnje mišljenje.

Delavnica je prvenstveno namenjena filmskim kritikom in kritičarkam ter vsem, ki se nameravajo ukvarjati s pisanjem o filmu.

Delavnica je brezplačna in bo potekala v angleščini. Število mest je omejeno. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 10. oktobra, na: info@ekran.si.

Brezplačna delavnica poteka v sodelovanju revije Ekran, Slovenske kinoteke, društva FIPRESCI in s podporo Slovenskega filmskega centra.

O delavnici

Datum

13. 10. 2022 10:00 - 14:00

Lokacija

Miklošičeva 28, predavalnica

Cena

brezplačno

Kontakt

info@ekran.si