Pojdite na vsebino

8. avgusta s projekcijo Chaplinove klasike Veliki diktator odpiramo Letni kino Slovenske kinoteke. V travnatem amfiteatru na Muzejski ploščadi (Metelkova 2a ) se bo pod milim nebom zvrstila vrsta brezplačnih projekcij in dogodkov. 9. avgusta gostimo Festival Tresk, posvečen najboljšim slovenskim ustvarjalcem videospotov. Sledi festival Poletje na platnu in med platnicami, ki bo letos posvečen tiskanim medijem in njihovi vlogi v sodobni družbi. Od 15. do 20. avgusta pa si boste v okviru Festivala kratkega filma FeKK lahko ogledali jagodni izbor kratkometražcev od blizu in daleč.

Upamo, da nam bo vreme naklonjeno in da se pred mobilnim platnom srečamo v kar največjem številu, opozarjamo pa, da je v letnem kinu na voljo zelo omejeno število stolov, zato priporočamo, da na projekcije pridete zgodaj. Najlažje pa si boste udobno sedišče zagotovili tako, da s seboj prinesete kar svoj zložljivi stol ali kakšno drugo poletju primerno sedalo.

V primeru dežja projekcije odpadejo – razen filmov, predvajanih v okviru FeKKa, ki bodo dobili nadomestne projekcije v Dvorani Silvana Furlana.

Aktualno