Pojdite na vsebino

Pred nami je drugo srečanje andragoškega programa Kino-katedra za pedagoge na temo Proučevanje in poučevanje filmske estetike.

Tokrat se bomo posvetili enemu najvidnejših cineastov francoskega novega realizma Laurentu Cantetu in njegovemu drugemu celovečercu Izkoristek časa (L’emploi du temps) iz leta 2001. Avtor, ki ga pri nas najbolje poznamo po filmu Razred, kjer obravnava delovanje sistema francoskega javnega šolstva, se v Izkoristku časa osredotoča na problematiko brezposelnosti in posledic izgube delovnega mesta na posameznika in njegovo okolje. Film bomo osvetlili skozi perspektivo estetike občutja, ki predstavlja dobrodošlo sredstvo za obravnavo osebnih svetov ter intimnih razmerij vseh tistih, ki jih takšne travmatične izkušnje najbolj silovito prizadenejo.

Naše drugo srečanje v šolskem letu 2022/23 bo na sporedu v sredo, 26. 10. 2022, ob 17. uri – sestavljeno pa bo iz kratkega uvoda z najavo filma, filmske projekcije ter predavanja in pogovora z udeleženkami in udeleženci.

Za prijavljene udeležence je program Kino-katedra za pedagoge brezplačen. Gratis vstopnice na svoje ime lahko prevzamete (najkasneje deset minut pred začetkom srečanja) na blagajni Kinoteke.

Predavanje in pogovor pripravlja ter izvaja doc. dr. Andrej Šprah (sodelavec pri andragoško-pedagoških programih Slovenske kinoteke in docent za področje zgodovine in teorije filma in televizije na AGRFT Univerze v Ljubljani).

Prijave na novo sezono še vedno sprejemamo na elektronskem naslovu: andrej.sprah@kinoteka.si do zapolnitve kapacitet kinotečne dvorane.

Aktualno