Pojdite na vsebino

Kurator Avstrijskega filmskega muzeja Jurij Meden in direktor fotografije Karpo Godina na pogovoru po projekciji. Foto: Michael Loebenstein.

Potem ko je bila digitalno restavrirana verzija filma Slike iz življenja udarnika (Bahrudin Bato Čengić, 1972) septembra letos premierno prikazana v programu Venice Classics na beneškem filmskem festivalu, je bil film, katerega obnovo je vodila Slovenska kinoteka v sodelovanju s Hrvaškim državnim arhivom, Avstrijskim filmskim muzejem in Filmskim centrom Sarajevo, 22. oktobra prikazan tudi na Viennalu. Dunajčani so za film pokazali velik interes. Projekcija v Avstrijskem filmskem muzeju je bila povsem razprodana; brez vstopnice je pred vrati ostalo na desetine ljudi, ki si bodo film lahko ponovno ogledali 14. decembra v sklopu posebnega programa z naslovom The Poetry of Tableaux Vivants. Projekciji je sledil pogovor s Karpom Godino, direktorjem fotografije, ki je film posnel in tudi nadzoroval njegovo obnovo.

Film si boste kmalu lahko ogledali tudi slovenski gledalci – slovenska premiera bo 30. novembra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.

Aktualno