Pojdite na vsebino

Festival migrantskega filma

21. junija 2022 – 23. junija 2022

Slovenska filantropija ob svetovnem dnevu beguncev trinajstič organizira Festival migrantskega filma. V  Ljubljano in 10 drugih mest po Sloveniji ponovno prihajajo projekcije in spremljevalni dogodki, ki osvetljujejo različne obraze migracij, azila ter življenja beguncev.

Festival migrantskega filma bo v Ljubljani potekal med 20. in 23. junijem v Kinodvoru, Slovenski kinoteki, Pritličju, na AGRFT in Slovenski filantropiji. V šestih sklopih – Prezrti, Nasilne meje, Skozi prizmo evropskega rasizma, Rožavska filmska komuna, Ženske na poti in Čez mejo FMF – bo festival gledalcem ponudil 23 filmov iz 11 držav. Tudi tokrat bodo v ospredju aktualne zgodbe o realnostih tistih, ki so bili prisiljeni svoj dom zapustiti bodisi zaradi vojn, kršitev človekovih pravic, revščine, pohlepa korporacij ali drugih razlogov. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov bomo opozorili na nasilne meje, evropski rasizem in ženske na poti.

Več o programu letošnjega festivala in spremljevalnih dogodkih lahko preberete na spletni strani festivala http://fmf-slovenija.si. Udeležba na dogodkih je brezplačna z izjemo filma Hir vi muv hir vi gruv.

prizor iz filma Heza (Moč)

Povezane vsebine