Pojdite na vsebino

S programom Kinotečna filmska šola želimo nagovoriti mlade filmske navdušence, ki bi se radi pobliže spoznali s filmskim jezikom, estetiko in zgodovino ter filmskim ustvarjanjem. Delavnice bodo potekale v obliki predavanj, kjer bomo naredili zgodovinski pregled razvoja filmske umetnosti. Poseben poudarek bo na vodeni debati med udeleženci. Predavanja in debate bomo pospremili z izbranimi filmskimi odlomki, ki bodo služili kot praktični primeri in iztočnice za nadaljnjo razpravo.

Udeleženci bodo imeli še eno bistveno in pomembno zadolžitev: aktivno in redno gledanje filmov skozi celo šolsko leto. Vsi bodo postali člani kinotečnega Dijaškega abonmaja, abonmajski filmi pa bodo služili kot odskočne deske za obravnavno tematiko na predavanjih. Na vsakem srečanju se bomo pogovarjali o filmih, ki so jih udeleženci pogledali v preteklem tednu, spodbujali pa jih bomo tudi k vodenju »filmskega dnevnika«.

Srečanja med oktobrom in marcem bodo osredotočena predvsem na filmsko zgodovino in teorijo in bodo potekala v obliki predavanj. Ob koncu marca se bomo preizkusili v filmskem ustvarjanju, aprila in maja pa se nam bodo pridružili tudi filmski ustvarjalci in ustvarjalke, ki bodo z udeleženci delili svoje znanje. Izbiro oblike končnega filmskega izdelka bomo prepustili udeležencem – lahko gre za individualni izdelek ali pa skupinsko delo.

Program bo potekal enkrat tedensko od oktobra 2022 do junija 2023, ob sredah ob 16.00 po dve šolski uri (cca. 90 minut). Filmsko šolo bosta vodila in izvajala Vitja Dominkuš Dreu in Anja Banko.

O delavnici

Datum

5. 10. 2022 - 14. 6. 2023

Udeleženci

gimnazijci in sredješolci od 15 do 19 let

Lokacija

Miklošičeva 28, predavalnica

Cena

18 €

Kontakt

izobrazevanje@kinoteka.si