Pojdite na vsebino

S programom Kinotečna filmska šola želimo nagovoriti mlade filmske navdušence, ki bi se radi pobliže spoznali s filmskim jezikom, estetiko, zgodovino in delom, ki poteka pri filmskem ustvarjanju. Delavnice bodo potekale v obliki predavanj, skozi katera bomo orisali zgodovinski pregled razvoja filmske umetnosti. Predavanja in debate bomo pospremili z izbranimi filmi in filmskimi odlomki, ki nam bodo služili kot praktični primeri in iztočnice za nadaljnjo razpravo.

Udeleženci bodo poleg sodelovanja na srečanjih imeli še eno bistveno in pomembno zadolžitev: aktivno in redno gledanje filmov skozi celo šolsko leto; vsi udeleženci filmske šole bodo postali tudi člani kinotečnega Dijaškega abonmaja. Na vsakem srečanju se bomo pogovarjali tudi o filmih, ki si jih bodo udeleženci ogledali v prostem času, spodbujali pa jih bomo tudi k vodenju »filmskega dnevnika«.

Skozi leto se nam bodo na predavanjih pridružili tudi gostujoči predavatelji in filmski ustvarjalci_ke, ki bodo z udeleženci delili svoje znanje

Program bo potekal enkrat tedensko od oktobra 2023 do junija 2024.

 

O delavnici

Datum

5. 10. 2023

Udeleženci

gimnazijci in srednješolci od 15. do 19. leta

Lokacija

Predavalnica Slovenske kinoteke, Miklošičeva 28

Cena

20 €

Kontakt

izobrazevanje@kinoteka.si