Pojdite na vsebino

Film01 anonimnega newyorškega avtorja Angelicism01 ponuja perspektivo izumrtja. Če je po Tomu Cohenu edina relevantna kultura tista, ki se zmore neposredno soočiti z vprašanjem našega neizbežnega izumrtja, je Film01 poskus snemanja te (ne)zmožnosti. To tako ni film, temveč njegova izpolnitev, saj ponazarja stanje, v katerem so bili vsi filmi že posneti, zato je treba snemati drugače. »Film01 je perspektiva ekstinkcije. Film je realnost 20. stoletja, angelicizem pa pripada 21. stoletju. To pomeni, da angelicizem ni film. Snema film.« Film01 je tako film po izumrtju ali film, ki prek internetne ruliade v filmsko montažo prvič vnese podobo lastnega izumrtja.
Vsako predvajanje Filma01 je singularno, kar drži tudi za »GIA Cut«.

GIA bo pripravila kontekstualizacijo Filma01 anonimnega newyorškega kolektiva Angelicism01. Govorili bomo o prihajajoči ekstinkciji, deifikaciji prek tehnologije, angelstvu kot tovrstni obliki posredovanja ali mediacije ter na kakšen način Angelicism01 v filmsko montažo vnese podobo našega neizbežnega izumrtja.

GIA (General Intelligence Agency of Ljubljana) je razvojni in oblikovalski kolektiv. Diagnosticiramo napake v splošni kognitivni infrastrukturi in jih poskušamo odpraviti. Zanimajo nas teme, povezane z abstrakcijo, vmesniki, arhiviranjem ter konceptualnim in praktičnim prototipiranjem.

Povezane vsebine