Pojdite na vsebino

Samo enkrat se ljubi

Pred nami je tretje poglavje andragoškega programa Kino-katedra za pedagoge na temo Proučevanje in poučevanje filmske estetike.

V sklopu dogajanj ob retrospektivi, posvečeni hrvaškemu cineastu Rajku Grliću, in izidu slovenskega prevoda njegove knjige Še ne povedane zgodbe si bomo ogledali film Samo enkrat se ljubi. Z enim Grlićevih najvidnejših filmskih del se bomo soočili skozi proučevanje vidikov žanrskih določil politične melodrame in analizo estetske vloge filmske glasbe kot nosilke osebnega ter kolektivnega kulturnega spomina v povezovanju preteklih in aktualnih družbenih pretresov.

Naše tretje srečanje v šolskem letu 2022/23 je na sporedu v sredo, 7. 12. 2022 ob 17. uri – sestavlja pa ga kratek uvod z najavo filma, filmska projekcije ter predavanje in pogovor z udeleženkami in udeleženci. Za prijavljene udeležence je program Kino-katedra za pedagoge brezplačen. Gratis vstopnice na svoje ime lahko prevzamete (najkasneje deset minut pred začetkom srečanja) na blagajni Kinoteke.

Predavanje in pogovor pripravlja ter izvaja doc. dr. Andrej Šprah (sodelavec pri andragoško-pedagoških programih Slovenske kinoteke in docent za področje zgodovine in teorije filma in televizije na AGRFT Univerze v Ljubljani). Prijave na novo sezono še vedno sprejemamo na elektronskem naslovu andrej.sprah@kinoteka.si.

Aktualno