Pojdite na vsebino

Pridruži se nam na Ekranovem filmsko-kritiškem krožku, kjer se bomo v radovedni družbi preko podrobne analize izbranih filmskih del pobliže seznanili z raznolikimi aspekti filmske umetnosti, kritike in teorije ter se filmske podobe (na)učili loviti v besede. Posvetili se bomo filmski fotografiji in glasbi ter različnim pogledom na žanrski in svetovni avtorski film.

Tematska predavanja, ki jih bodo predstavili sodelavke in sodelavci revije za film in televizijo Ekran ter Slovenske kinoteke, kot tudi predavatelji na AGRFT in Univerzi Bournemouth, bodo pospremile projekcije izbranih filmov in praktična srečanja, na katerih bodo udeleženci pod strokovnim mentorskim vodstvom debatirali o zagatah in rešitvah praktičnih nalog, ki bodo spremljale teorijo in jih vodile do pisanja končnega teksta.

Udeleženci bodo na vsakem predavanju prejeli krajši tematski seznam izbrane literature za nadaljnje samostojno raziskovanje. Za zaključek bo vsak samostojno napisal filmsko kritiko. Vsa besedila bomo objavili na spletni strani Slovenske kinoteke, najboljša pa v tiskani reviji Ekran.

Krožek je namenjen vsem, ki se s pisanjem filmske kritike šele spoznavajo ali se z njo že ukvarjajo, saj ponuja sistematičen in poglobljen vpogled tako v žanr pisanja kot filmski medij.

Krožek obsega 8 srečanj, ki bodo marca in aprila 2023 potekala v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28.

Več o delavnici …

Aktualno