Pojdite na vsebino

Pridruži se nam na Ekranovem filmsko-kritiškem krožku, kjer se bomo v radovedni družbi preko podrobne analize izbranih filmskih del pobliže seznanili z raznolikimi vidiki filmske umetnosti, kritike in teorije ter se filmske podobe (na)učili loviti v besede. Na tretji ediciji krožka se bomo podrobneje posvetili vprašanjem dokumentarnega in LGBTQ+ filma, ideologiji filmske podobe in osnovnemu filmskemu ločilu – montaži.

Tematska predavanja, ki jih bodo predstavili sodelavke in sodelavci revije za film in televizijo Ekran ter Slovenske kinoteke, kot tudi predavatelji in predavateljice na AGRFT in Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, bodo pospremile projekcije izbranih filmov in praktična srečanja, na katerih bodo udeleženci pod strokovnim mentorskim vodstvom debatirali o zagatah in rešitvah praktičnih nalog, ki bodo spremljale teorijo in jih vodile do pisanja zaključnega besedila.

Krožek obsega 9 srečanj, ki bodo med 6. 3. in 8. 5. 2024 potekala v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28. Vabljeni ste tako tisti, ki se s pisanjem filmske kritike šele spoznavate, kot tisti, ki se z njo že ukvarjate. 

Podrobnejše informacije o delavnici in prijavnico najdete tu. Prijave sprejemamo do 1. marca 2024.

Aktualno