Pojdite na vsebino

Te zanima filmska estetika in želiš spoznati vse možne dimenzije prostora v filmu? Pridruži se nam na filmskem krožku v Slovenski kinoteki, kjer bomo predstavili različne vidike, prvine in pomene prostora v filmu. Poseben poudarek bo na podobah mesta v filmu.

Delavnice bo vodila Ana Rahela Klopčič. Cena za krožek je 8 €.

Krožek obsega 5 srečanj, ki bodo med marcem in aprilom 2022 potekala v prostorih Slovenske kinoteke na Miklošičevi 28. Na tematsko zastavljenih predavanjih bomo obravnavali koncept prostora v filmu, kot tudi umetnosti nasploh. Predavanja bo spremljal ogled filmov in filmskih odlomkov, sledil pa bo skupinski razgovor. Udeleženke in udeleženci bodo razmišljali, kako na kreativen način uporabiti prostore, ki so jim dostopni in jih dobro poznajo, ter tako oblikovali svojo filmsko zgodbo, ki jo bodo predstavili ob zaključku krožka.

Krožek je namenjen vsem, ki želijo na novo ali bolj poglobljeno spoznati vidike filmske estetike, podobe in uporabe vizualnih elementov ter prostorov, skozi katere lahko na kreativne načine podajamo filmsko pripoved.

Več…

Aktualno