Slika naslovnice knjige - Filmografija slo. celovecernih filmov

Filmografija slovenskih celovečernih filmov: 1994–2003 / Filmography of slovenian feature films: 1994–2003

Avtorji: Alenka Korpes, Lilijana Nedič, Denis Valič, Zdenko Vrdlovec
Uredila Alenka Korpes, Zdenko Vrdlovec
Prevod Denis Debevec

V slovenskem filmu je po krizi, v kateri se je znašel v letih po osamosvojitvi, v drugi polovici devetdesetih spet zavel svež veter. Glavni protagonisti tega obdobja so bili zlasti mladi režiserji, ki so oživili zanimanje za domačo filmsko produkcijo in nizali uspehe na mednarodnih filmskih festi
valih. Knjiga je nadaljevanje izdaje iz leta 1994, ki je zaobjela prvih šest desetletij slovenske celovečerne produkcije. Osrednji del zavzema filmografija, v kateri je zajetih 41 celovečernih kinematografskih filmov (predstavljenih s špico in vsebino), ki so v letih od 1994 do 2003 nastali v slovenski produkciji (ali koprodukciji z večinskim slovenskim deležem), tej pa sledijo kratke predstavitve režiserjev in njihovega dosedanjega dela.

Spremna študija »Slovenski outsider na ekspresu« je kritiška analiza posameznih filmov, ki razkriva glavne značilnosti tega plodnega obdobja slovenskega filma. Knjigo dopolni podatkovno zgoščen »Oris filmske produkcije na Slovenskem«, ob koncu pa še obsežna bibliografija in kazala. Izdaja je v celoti dvojezična in je tako kompleksno referenčno delo za proučevanje slovenske filmske ustvarjalnosti, tako doma kot v mednarodnih okvirih, nedvomno pa tudi dragocen vir podatkov in zanimivo branje za najširši krog ljubiteljev slovenskega filma.

Slovenska kinoteka, Ljubljana 2005
ISBN 961-6417-52-5
Zbirka Slovenski film

15,00 

Na zalogi


Dostava po pošti: 2,50 

Izdelek bo dostavljen najkasneje v 5 delovnih dneh

Možen tudi brezplačen prevzem na Miklošičevi 28, Ljubljana


Podobni izdelki