Poklon Radku Poliču

Uredila Špela Čižman
Besedila: Majda Širca, Ivan Velisavljević, Jurij Bobič

Eden najbolj prepoznavnih slovenskih igralcev, gledališki, filmski in televizijski igralec Radko Polič Rac (1942, Črnomelj) je gledališko pot začel leta 1965 v Študentskem aktualnem gledališču, kasneje pa igral ali gostoval na odrih različnih gledaliških hiš, v institucionalni in neodvisni produkciji, gledališču Glej, E. P. I. Centru ter nastopal tudi v gledališčih iz območja bivše Jugoslavije. Vrsto let je bil član ansambla SNG Drama Ljubljana.

Na filmu je debitiral leta 1961 v filmu Mirka Groblerja Nočni izlet, v svoji karieri pa je ustvaril več kot 100 vlog v slovenskih, tujih ter koprodukcijskih filmih. Najpomembnejše vloge v slovenskih filmih je ustvaril v: Idealistu (1976) režiserja Igorja Pretnarja, komediji To so gadi (1977) režiserja Jožeta Bevca, filmu Deseti brat (1982) režiserja Vojka Duletiča, ter v filmih Matjaža Klopčiča Sedmini (1969), Strahu (1974), Vdovstvu Karoline Žašler (1976), idr. Za svoje ustvarjanje je prejel številne nagrade doma in v tujini.


V publikaciji nas Majda Širca popelje čez Poličeve znamenite filmske vloge in odkriva »brazde«, ki jih je pustil v zgodovini slovenskega in jugoslovanskega filma, Ivan Velisavljeić pa se v svojem zapisu osredotoči na vloge oficirjev, ki jih je Radko Polič odigral v srbskih filmih. Njuni besedili dopolnjuje igralčeva biografija in filmografija ter bogato slikovno gradivo.

Slovenska kinoteka, Ljubljana 2020
ISBN 978-961-7013-11-5
Zbirka Poklon

6,50 

Na zalogi


Dostava po pošti: 2,50 

Izdelek bo dostavljen najkasneje v 5 delovnih dneh

Možen tudi brezplačen prevzem na Miklošičevi 28, Ljubljana


Podobni izdelki