Pojdite na vsebino

Ta teden nedaleč od Slovenske kinoteke, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, poteka največji knjižni sejem v Sloveniji, mi pa vas vabimo k nakupu in branju knjig iz našega založniškega programa. Pri tem posebej izpostavljamo dva naslova.

Prvi je najnovejši kinotečni zvezek Še ne povedane zgodbe, ki prinaša avtobiografske zapiske – kratke zgodbe, beležke, spomine, vinjete, anekdote in opombe pod črto – Rajka Grlića v prevodu direktorice Kinoteke Ženje Leiler Kos. Grlićevo retrospektivo, ki se je začela na Liffu, lahko še do 7. 12. spremljate v naši dvorani, knjiga pa je na voljo na blagajni Kinoteke, na naši spletni strani, pa tudi na sejemski stojnici založbe UMco. V času retrospektive je knjiga na voljo po znižani ceni.

Druga izpostavljena knjiga je leta 2017 izdana Filmska čitanka Siegfrieda Kracauerja, pri kateri je za izbor, spremno besedo in večino prevodov poskrbela vodja podnaslovnega prevajanja v Kinoteki Anja Naglič, ki je za svoj tretji prevod Kracauerja, Ornament množice (Založba /*cf., 2021), nedavno prejela Jermanovo nagrado. Tudi Filmsko čitanko lahko kupite na blagajni Kinoteke ali prek naše spletne strani, kjer najdete tudi druge knjižne izdaje iz bogatih zbirk Slovenske kinoteke.

Aktualno